Slavni dizajner stigao u Ford

Nakon nepuna četiri desetljeća stvaranja Moray Callum odlazi u mirovinu. Na poziciji glavnog Fordovog kreatora zamijenit će ga slavni dizajner.

Moray Callum, brat jednako uspješnog dizajnera Iana Calluma, umirovit će se prvog dana svibnja. Punih 38 godina je proveo u autoindustriji, a krenuo je iz Chryslera. Kratko se zadržao i u Peugeotu pa je 1988. godine stigao u Ford, točnije njegovu slavnu kuću Ghia. Od 2001. godine preuzima dizajn Mazde, 2006. se vraća u Ford, a 2014. godine postaje prvi čovjek dizajna za cijelu kompaniju, i to na globalnom nivou. Neki od njegovih poznatijih radova su Mustang (2015), GT, pa i novi Bronco.

A sada i koja o nasljedniku. U Fordove redove dolazi Anthony Lo, i to s mjesta potpredsjednika dizajna u Renaultu. Startao je u Lotusu, a početkom 1990-ih dolazi u Audi, gdje je osmislio vatreni koncept Avus. 1993. pokušava u Mercedesu, a 2000. dolazi u Saab i ostaje u General Motorsu sve do kraja. 2010. godine stiže u Renault u kojem je između ostalog bio kreator vrlo uspješnog Captura

vrh stranice