Korisne informacije

Na ovim stranicama budite uvijek u toku sa novostima i važnim obavijestima iz Grand Auto svijeta.
Kao svakog auto entuzijasta, i nas same zanimaju novine iz auto svijeta. Da Vas ne bi držali u neizvjesnosti, s Vama ćemo podijeliti sve novosti iz našeg svijeta, ali nastojati i pomoći korisnim savjetima koji se ne tiču samo novih vozila.

Kada odabrati leasing?

04.09.2022.

Danas je leasing popularnije financiranje za kupnju automobila od autokredita, pa mnoge banke uopće više nemaju u ponudi posebne autokredite, nego u slučaju da korisnici ne žele financiranje putem leasinga, nude nenamjenske kredite. 
 
Izraz "leasing" potječe od engleskog glagola "to lease" što znači unajmiti. Leasing je suvremeni način financiranja osobnih i gospodarskih vozila, plovila, opreme ili strojeva koji su klijentu potrebni za korištenje u privatne ili poslovne svrhe, ali ne želi ih nužno posjedovati. Dva su osnovna tipa leasinga: financijski i operativni. Svaki tip ima svoje specifičnosti te omogućuje, uz jednostavan i brz postupak sklapanja ugovora, modeliranje otplate prema vašim željama i mogućnostima.

Što preporučamo nakon dugog ljeta?

21.08.2022.

Kolovoz se lagano bliži kraju, a s njim završavaju i naša ljetna putovanja, odlasci na more, planine ili izlete u inozemstvo. Bilo kako bilo, u jedno smo sigurni – vaše vozilo „bogatije“ je za nekoliko stotina (a kod nekih i tisuća) kilometara od „uobičajenih“ mjeseci.

Svi ti nezaboravni kilometri mogu uzrokovati intenzivnije trošenje vašeg vozila, a izostanak njegovog servisa može dovesti do kraćeg radnog vijeka i skupih popravaka i održavanja. Upravo zato, odgovarajućim „tretmanom“ nakon putovanja možete smanjiti štetne učinke na vaše vozilo.

S tim u vezi, donosimo nekoliko savjeta za servisiranje automobila nakon dugog ljetnog putovanja.

10 savjeta za pripremu automobila za vruće ljeto

24.07.2022.

Zasigurno ste primijetili da trenutni toplinski val ruši rekorde diljem svijeta pa tako i u našim krajevima gdje temperature idu i preko 40 stupnjeva CelzijevihUpravo zato važno je pripremiti svoje vozilo za ove vruće ljetne mjesece, naročito ako njime planirate prijeći više kilometara od uobičajenog. Kako bismo vašem automobilu pomogli da preživi te vruće ljetne dane, imamo 10 savjeta za njegovu (i vašu) pripremu.

Zanima Vas neka tema iz automobilske industrije o kojoj ne možete saznati ništa više putem weba? Pošaljite nam upit na info@grandauto.hr i dozvolite da svojim znanjem i poslovnim kanalima saznamo više za Vas.
vrh stranice