Blog

Vrijeme je za nove gume

31.10.2022.

U Hrvatskoj je zimska oprema obavezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15.studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine. S obzirom da se određeni dio vozača dvoumi oko zamjene guma, ne treba bježati od činjenice da su one možda i najbitnije sigurnosne komponente svakog vozila.

Kada odabrati leasing?

04.09.2022.

Danas je leasing popularnije financiranje za kupnju automobila od autokredita, pa mnoge banke uopće više nemaju u ponudi posebne autokredite, nego u slučaju da korisnici ne žele financiranje putem leasinga, nude nenamjenske kredite. 
 
Izraz "leasing" potječe od engleskog glagola "to lease" što znači unajmiti. Leasing je suvremeni način financiranja osobnih i gospodarskih vozila, plovila, opreme ili strojeva koji su klijentu potrebni za korištenje u privatne ili poslovne svrhe, ali ne želi ih nužno posjedovati. Dva su osnovna tipa leasinga: financijski i operativni. Svaki tip ima svoje specifičnosti te omogućuje, uz jednostavan i brz postupak sklapanja ugovora, modeliranje otplate prema vašim željama i mogućnostima.

Što preporučamo nakon dugog ljeta?

21.08.2022.

Kolovoz se lagano bliži kraju, a s njim završavaju i naša ljetna putovanja, odlasci na more, planine ili izlete u inozemstvo. Bilo kako bilo, u jedno smo sigurni – vaše vozilo „bogatije“ je za nekoliko stotina (a kod nekih i tisuća) kilometara od „uobičajenih“ mjeseci.

Svi ti nezaboravni kilometri mogu uzrokovati intenzivnije trošenje vašeg vozila, a izostanak njegovog servisa može dovesti do kraćeg radnog vijeka i skupih popravaka i održavanja. Upravo zato, odgovarajućim „tretmanom“ nakon putovanja možete smanjiti štetne učinke na vaše vozilo.

S tim u vezi, donosimo nekoliko savjeta za servisiranje automobila nakon dugog ljetnog putovanja.

vrh stranice