Punjenje električnog vozila

Za napuniti električni automobil dovoljno je spojiti ga na prikladan punjač (kod kuće ili bilo gdje drugdje) i u roku od nekoliko sati ili minuta (na brzim punjačima) je spreman za put. Trošak u usporedbi s troškom goriva je zanemariv pošto je trošak cca 7 kn za 100 km prema trenutačnim cijenama kWh u Hrvatskoj.

Svratite odmah
Osim na rastućoj mreži brzih punionica i Grand Auto Vam nudi vlastitu infrastrukturu električnih punionica na kojima pružamo uslugu punjenja Vašeg električnon vozila.
  
Osnovne prednosti električnog automobila nad klasičnim automobilom su ekonomske i tehničke prirode. Motor električnog automobila je jednostavniji, tiši i čišći od klasičnih automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem. Sama koncepcija elektro motora je jednostavnija i jeftinija za održavanje pošto nema toliko pokretnih dijelova i nisu potrebni tako česti servisni intervali i zamjena tekućina kao u tradicionalnim vozilima.
 
Sve naše stanice zadovoljavaju referentni standard za punjenje automobila IEC 61851-1.Standard nalaže kontrolnu elektroniku koja koristi univerzalni komunikacijski sustav između stanice za punjenje i vozila preko PWM (Pulse Width Modulation) kruga koji osigurava sigurnost procesa punjenja kako za ljude i opremu, tako i za baterije vozila.
vrh stranice