Popravci vozila bez lakiranja

Podatak kojeg jasno naglašavamo svakom našem korisniku u Grand Autu jest 12 godina jamstva na prohrđavanje vozila kada su u pitanju Hyundai i Ford vozila. Zašto to volimo naglašavati? Zato što prilikom svakog dolaska u servis detaljno pregledavamo karoseriju vozila i upozoravamo stranke ukoliko negdje vidimo značajnija oštećenja. S druge strane, manja oštećenja profesionalno i brzo rješavamo PDR metodom.


Pošaljite nam mail Nazovite nas

Što je PDR metoda?

PDR (Paintless dent repair - popravak udubljenja bez lakiranja) opisuje metodu uklanjanja udubljenja s automobila. Ta metoda pokriva širi spektar oštećenja koji može biti popravljen bez lakiranja. Može se primjenjivati na limenim i aluminijskim dijelovima karoserije automobila i spremnika goriva na motociklima. Najčešće PDR tehnike koristimo kod oštećenja od tuče, udaraca vrata o vrata, te većih i manjih udubljenja nastalih drugim čimbenicima. Uspješnost popravka PDR tehnikom ovisi i o samoj fleksibilnosti lakirane površine, rastegnuću oštećenja i strukturi metala.

PDR tehnikom je moguće popraviti i veća oštećenja ukoliko nije došlo do pucanja laka na oštećenom području.

Za popravak bez lakiranja koriste se dvije osnovne vrste alata, no da bi se poslu uopće pristupilo auto prvo treba na procjenu. Udubinama na krovu automobila prilazi se sa stražnje strane te se one laganim pritiscima vraćaju u prvobitni položaj i po potrebi još poravnavaju čekićima od mekane plastike

Snijeg koji se topi zna biti jako težak i ako završi na krovu automobila može prouzročiti velika oštećenja i udubljenja lima. Ako možete, zimi pripazite gdje parkirate. Kod popravaka oštećenja na vratima potrebno je koristiti zaštitu za stakla kako kod uvlačenja alata i rada ne bi došlo do pucanja. Zahvati obično traju radni dan ili dva, no posebno zahtjevni i teški za rad su aluminijski auti koji traže mnogo truda i dosta više vremena za popravak, ali i naknadno poliranje.

Važno je napomenuti, jednom kad su udubljenja popravljena na ovakav način - „rupe“ se ne vraćaju, lak ne puca. Ne mogu se pronaći dva ista udubljenja - svaka situacija zahtijeva individualni pristup.

Prednosti u odnosu na klasičan način popravka:

  • kvaliteta
  • ovakav način popravka je najbolje što možete učiniti za svoje vozilo, karoserija vašeg vozila izgleda kao da oštećenje uopće nije ni nastalo
  • ušteda novca - do 30% niža cijena popravka
  • ušteda vremena
  • vozilo je popravljeno za par sati (ukoliko se radi o udubljenjima na parkiralištu) ili dva, tri dana u većini slučajeva ako je riječ o oštećenjima uzrokovanim tučom
  • nije potrebno lakiranje ili ušpricavanje - nema brušenja, kitanja, rizika od onečišćenja bojom drugih neoštećenih elemenata, nema rizika od razlike u strukturi ili nijansi boje u odnosu na druge elemente vozila, vozilo zadržava originalan tvornički lak i time veću vrijednost na tržištu (prednost koje je svjestan svatko tko je prodavao ili kupovao vozilo)

Ravnanje vozila bez lakiranja nudi velike prednosti:
  • popravak vozila u kratkom roku
  • nema razlike u strukturi laka ili nijansi boje
  • do 30% niže cijene od klasičnog popravka
 
Cijena popravka ovisi o broju udubljenja, veličini, dubini, vrsti karoserije (aluminijska ili čelična), mjestu gdje se udubljenje nalazi. Zato Vas pozivamo da nas posjetite u Grand Auto servisima bez ikakve obveze. Nakon pregleda i procjene oštećenja dobit ćete sve potrebne informacije o cijeni, načinu popravka i vremenu potrebnom za popravak.
vrh stranice