Sa staze na cestu - KTM X-BOW GT-XR

16.10.2023.

"Ready to race" X-BOW GT-XR model predstavlja ono što se može najbliže povezati s čistokrvnim trkaćim automobilom u vozilu dozvoljenom za promet, a stvoren je za sve one koji žele doživjeti neukrotivu dinamiku i čisti entuzijazam u svakodnevnom životu.
Kao regionalni zastupnik za KTM Sportcar, u četvrtak, 5. listopada, u prostorijama zagrebačkog Mozaik Event Centra, regionalnom tržištu smo na spektakularan način predstavili svoj superautomobil X-BOW GT-XR.

X-BOW GT-XR je remek-djelo inženjerstva i dizajna. Ovaj automobil vrhunac je neumorne predanosti i strasti, bezbrojnih sati izrade i neumoljive težnje za savršenstvom. Pomaknuli smo granice i redefinirali ono što je moguće. Ovaj superautomobil ne predstavlja samo vrhunac automobilskih performansi, već i dokaz onog što ljudska genijalnost može postići. Ponosan sam što je Grand Auto prepoznao ovu jedinstvenu mogućnost za suradnju s KTM sportcar iz koje se mogu dogoditi samo nevjerojatne stvari. Ovaj poslovni pothvat ne samo da jača Grand Automotive grupu kao lidera regije, već također pokazuje predanost ispunjavanju različitih potreba i želja naših kupaca“ - rekao je brand manager i član uprave Grand Auta Matija Pintarić.

Okupljenima u Mozaik Event Centru obratio se i Michael Woelfling, izvršni direktor KTM Sportcar branda koji je istaknuo moćne performanse proizvoda na koji je posebno ponosan.

KTM je napravio sve suprotno od uobičajenog: proizveli smo čistokrvni trkaći automobil prije nego smo od njega napravili automobil za cestu. Naše namjere uključuju proizvodnju i isporuku 100 ručno sklopljenih komada X-BOW GT-XR automobila godišnje kupcima diljem svijeta, što ga čini superekskluzivnim i limitiranim“ - zaključio je Woelfling.

Legalna trkaća jurilica s 500 KS izrazito je lagana (1130 kg bez tereta) i aerodinamički učinkovita s maksimalnom brzinom od 280 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h u svega 3,4 sekunde. Pokreće ju vrhunski, mnogo puta nagrađivani motor godine, 2.5-litreni petocilindrični Audi motor s turbopunjačem - srce austrijskog sportaša provokativne estetike koji se proizvodi u našoj neposrednoj blizini, točnije u Grazu.

Svaki tehnički detalj modela KTM X-BOW GT-XR razvijen je za postizanje apsolutnih performansi, dok su mu sjedala udaljena samo 9 centimetra od tla. Upravljač se skida poput onog u bolidima Formule 1. Bočni krilni prozori obnašaju ulogu vrata, a tu je i elektronički kontrolirani mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa s izravnim prijenosom (DSG) koji jamči ultrabrzo mijenjanje brzina bez pada okretnog momenta i neograničene performanse koje pokreću stražnje kotače. Model nema retrovizore već koristi kamere u kabini koju s gornje strane zatvara na tržištu jedinstven električno pokretani aerodinamični krov nalik onom borbenog aviona.

KTM X-BOW GT-XR u potpunosti je izrađen od karbonskih vlakana, širok više od dva metra, a dolazi s prtljažnikom od 160 litara. S prosječnom potrošnjom od 9,1 litru i spremnikom goriva od čak 96 litara, ova jurilica nudi impresivan doseg od preko 1000 km.

U jedno nema sumnje: KTM X-BOW GT-XR je beskompromisni sportski superautomobil, po mnogočemu jedinstven, spreman osvojiti svijet i ceste.

Doživite nezaboravno iskustvo i kontaktirajte nas već danas za više detalja.
vrh stranice