Svjež i čist zrak u svakom trenutku.

Iako nam često djeluje da je zrak u kabini našeg vozila „dobar“, koliko često smo se zaista uputili kod našeg mehaničara da provjeri stanje našeg filtera kabine? Onečišćenje u zraku može utjecati na koncentraciju i umor vozača, a ugodna klima u autu ne znači samo povećanu praktičnost, već i doprinosi većoj sigurnosti.
U ventilacijskom sustavu koji opskrbljuje kabinu zrakom, gljivice i mikroorganizmi akumuliraju se velikom brzinom u pogodnim uvjetima. Kvalitetan, nov i provjeren filter kabine pružit će Vam kvalitetan zrak za disanje, a to je osobito važno ako imate bilo kakvih plućnih smetnji i/ili alergija.

Danas više ne morate podnositi „loš zrak“ u automobilu: klimatizacija, standardna oprema u većini novih vozila, omogućava podešavanje temperature po želji, a integrirani kabinski zračni filteri zadržavaju neželjene komponente iz zraka poput peludi, prašine, bakterija ili alergena vani. Naravno, za ovakav idealan scenarij neophodno je jedno: filter kabine treba redovito mijenjati, a to znači najkasnije svakih 15.000 km ili u najboljem slučaju - dva puta godišnje.

Prema nepisanim pravilima, izmjena filtera kabine trebala bi se vršiti:

  1. u proljeće kako bi se uklonili i posljednji tragovi zime
  2. u jesen, nakon što se filter zapunio velikim količinama peludi tijekom vrućih ljetnih mjeseci

Svi koji to učine, uvijek se mogu osloniti na bolju kvalitetu zraka u automobilu. Ovo se ne odnosi samo na osobe koje imaju teškoće s alergijama već na svakog korisnika vozila jer svi imaju koristi od zraka sa malim sadržajem prašine i peludi.

Kao ovlašteni distributeri Hyundai i Ford vozila, u Grand Auto centrima koristimo vrhunske filtere kabine koji zadovoljavaju specifikacije i zahtjeve proizvođača automobila. Visoka kvaliteta, potpuno sintetički filtarski materijali i odlična izrada osiguravaju učinkovito funkcioniranje. Filteri kabine zadržavaju pelud, spore i prašinu, kao i bakterije i gljivice – a filteri sa aktivnim ugljenom dodatno zadržavaju neugodne mirise i zagađivače. Oba tipa filtera postižu dokazanu učinkovitost odvajanja od preko 95 posto. Dodatna prednost: čist zrak i klimatizacija sprječavaju nastanak kondenzacije i masnog filma na staklima automobila.

Ukoliko ovog ljeta još niste provjerili stanje filtera kabine svog vozila, neobavezno svratite u vama najbliži Grand Auto centar gdje će naši kolege utvrditi stanje i dati vam savjet – da li je potrebna zamjena ili ne.

vrh stranice