Zašto odabrati ovlašteni servis?

22.01.2023.

Često vlasnici rabljenih vozila skeptično gledaju prema ovlaštenim servisima. Razlog iza toga, kako navode, leži u „saznanjima“ da su ti servisi izuzetno skupi i da si „malo tko to može priuštiti“. Kako bismo te „navode“ demantirali, ističemo razloge zbog kojih se toplo preporučamo uz napomenu da zbog tih razloga naš portfelj klijenata čine i vozila starija od 10 godina.

1. Vrhunski obučeno osoblje
Da bi ovlašteni servis bio „ovlašteni“, njegov team tehničara mora položiti zahtjevne ispite od strane principala, a često to obuhvaća višemjesečna teorijska i praktična školovanja. Ono još važnije – tehničari u ovlaštenom servisu poput našeg konstantno nadograđuju svoje znanje razvojem tehnologije jer upravo je to čini razliku u brzini rješavanja problema na vozilu.

2. Originalni dijelovi i specijalni alati
Ovlašteni servis svoj portfelj alata mora, prema zahtjevu principala i da bi zadovoljio standarde, graditi na specijalnim uređajima koji imaju najveću moguću preciznost u dijagnosticiranju i otklanjanju kvarova. Uz to, u ovlaštenom servisu ugrađuju se originalni dijelovi pojedine marke na koje kupac ima jamstvo. Uzevši u obzir da neki originalni dijelovi pređu ostvare „kilometražu“ veću i od 150.000 km, uvijek je dobro staviti na papir – isplati li mi se uložiti u nešto što će mi jednako toliko trajati ili ću probati nešto zamjensko?

3. Transparentni računi
Iako je zakonska obveza „izdavanje računa“, još uvijek se susrećemo sa sivom ekonomijom i plaćanjem nečega „u cashu“. U ovlaštenom servisu sve radnje na nekom vozilu se registriraju na računalu, a rezultat toga je račun sa ugrađenim dijelovima i odrađenim radnjama.

4. Cijena vašeg vozila
Ukoliko jednog dana odlučite prodati vašeg limenog ljubimca, njegova cijena će u startu biti viša ako ste ga održavali u ovlaštenom servisu i to zbog svih gore navedenih razloga. Iako vam u ovom trenutku djeluje možda nerealno, pokušajte razmisliti – da vi sada kupujete vozilo, da li bi vam bilo logično da je skuplje ono na kojem su radili certificirani mehaničari i ugrađivali originalne dijelove, a sve to vam trenutni vlasnik potkrijepi računima koje možete i sami još provjeriti?

Na samom kraju, ukoliko još niste bili u ovlaštenom servisu, u našim servisima (i prodajnim salonima) uvijek ste dobrodošli. Inicijalno spomenute cijene nećemo komentirati jer sama činjenica da imamo servisne pakete za vozila izvan jamstva (za manje od 100€) dovoljno govore o pristupačnosti. Stručnost i kvalitetu ćete, vjerujemo, sami moći najbolje ocijeniti.
vrh stranice