Auto branša iz očiju prodavača.

20.10.2021.

Uzimajući u obzir dinamiku današnjeg poslovanja i količinu promjena kojima je prožeta auto branša, posao prodaje vozila predstavlja, u najmanju ruku, jedno od najuzbudljivijih i najizazovnijih područja kojim se možete trenutno baviti. S tim u vezi, odlučili smo porazgovarati s najboljim Hyundai prodavačem u Europi, Mariom Mamićem.
1. Mario, koliko dugo radite u automobilskoj industriji?
Ove godine mi je petnaesta godinišnjica u auto branši. 2006. sam počeo raditi s vozilima, i kao što vidite, ta ljubav još uvijek traje.
 
2. Koliko dugo ste član Grand Auta, a koliko Hyundai obitelji?
Prije pet godina pridružio sam se Grand Autu i od samog početka sam vezan isključivo uz Hyundai.
 
3. Uzevši u obzir petnaestogodišnju karijeru u branši, koje trenutke biste opisali najboljim?
Uh, svašta bih ovdje mogao izdvojiti jer zaista pamtim puno lijepih trenutaka koje su mi omogućili zanimljivi i dragi ljudi s kojima se susrećem na dnevnoj bazi. Ono što mi se osobno urezalo kao najveće dostignuće, a prema tome i najljepši trenutak, jest natjecanje koje je organizirao Hyundai Motor Europe, 2019. godine, pod nazivom Hyundai Customer Experience, na slavnom Nürburgringu. Ondje sam osvojio prvo mjesto u kategoriji prodajnih savjetnika i postao europski prvak.
 
4. Kad usporedite trenutno stanje sa prethodnim razdobljima, koji su vam najveći izazovi danas?
Po meni najveći današnji izazov u auto industriji je sposobnost praćenja novih trendova i tehnologija vezanih uz proizvodnju i prodaju novih vozila. Auto industrija se mijenja prebrzo i stalno moraš biti u toku sa zbivanjima kako bi bio prikupio sve potrebne informacije bez kojih ne možeš pružiti kvalitetnu uslugu dragim kupcima. Dolaskom doba električnih vozila dodatno se povećala potreba za dodatnim usavršavanjima jer električna vozila su za sve nas „do jučer“ bili nepoznanica ali kontinuiranim radom uspješno smo se prilagodili ovom novom smjeru. 
 
5. Što se, po vama, danas najviše promijenilo u poslovanju s automobilima?
Dosta toga se promijenilo ubrzanim prelaskom sa motora sa unutarnjim izgorijevanjem na potpuno električna vozila ili hibridna vozila. Sve je više vozila na električni pogon na cestama tako da se i sami pristup u prodaji prema kupcima ubrzano mijenja, došli su novi trendovi i brzo smo se prilagodili novim zahtjevima naših kupaca. Današnja vozila dostupna sa sve više napredne tehnologije, sve je veći naglasak na aktivnoj i pasivnoj sigurnosti vozila kao i na samim gadgetima koji se mogu direktno spajati sa našim pametnim telefonima kada nismo u samim vozilima.
 
6. S obzirom na iskustvo rada s Hyundai brendom, kako vidite njegovu sadašnjost/budućnost?
Hyundai je danas svjetski priznati brand sa prepoznatljivim modelima vozila te svake godine globalno bilježi sve bolje rezultate prodaje. Hyundai jamstvo, kvaliteta i pouzdanost su već odavno prepoznati širom svijeta, a uz navedeno, Hyundai već jako dugo ulaže u vozila s električnim pogonom i pogonom na vodik te je samim time i po novim tehnologijama jedan od predvodnika u automobilskom svijetu. Upravo zbog svega navedenog, smatram da je budućnost Hyundai branda jako svijetla.
 
7. Koje su glavne prednosti Hyundai-a u današnje vrijeme?
Hyundai je oduvijek radio pouzdana i kvalitetna vozila po pristupačnim cijenama te ima jako dobar omjer uloženog i dobivenog. Uz to, Hyundai jedini na tržištu ima tvorničku garanciju bez ograničenja kilometara u trajanju od pet godina. Dobra je prednost i to da se rabljeni Hyundai jako brzo i dobro prodaju kao rabljena vozila jer ih budući vlasnici prepoznaju kao sigurnu investiciju.
 
8. I, za kraj, koje vozilo vozite u privatnom aranžmanu i kako ste njime zadovoljni?
Trenutno posjedujem novi Hyundai Tucson star par mjesec. Kako ne radim puno kilometara godišnje, odabrao sam benzinski motor sa 150 ks. Prva stvar koja me oduševila na vozilu je njegov dizajn te dizajn prednjih dnevnih svjetala koja čine novi Tucson prepoznatljivim vozilom na cesti. Novi Hyundai Tucson je za mene bio i logičan izbor kod odabira idućeg novog vozila obzirom da sam prije njega posjedovao Hyundai i30 s kojim sam također bio izuzetno zadovoljan te napravio mnogo sretnih kilometara. Sa vozilom sam oduševljen i bez obzira što ga vozim svega par mjeseci mogu reći da sam napravio najbolji izbor prilikom odabira novog limenog ljubimca. Uz maksimalnu udobnost u vožnji, omogućuje odličan pregled iz vozila te relativno malo troši s obzirom na uvjete vožnje po Zagrebu. Topla preporuka svima, a onima koji ne vjeruju – pozivam ih da nas posjete bez obaveza u bilo kojem Grand Auto salonu i sami se uvjere u navode.
vrh stranice