Jedan dan u koži servisnog savjetnika.

30.11.2021.

Oni su tu za vas – u svakom trenutku. U ovim zimskim mjesecima njihovi telefoni ne prestaju zvoniti, a mailovi su puni raznih upita i hitnih zahtjeva. Kako se nose servisni savjetnici sa svakodnevnim pritiskom najbolje opisuje naš Petar Bešker, uvijek nasmijano lice za Fordovim servisnim prijemom.

1. Petre, kako započinje Vaš radni dan?

Radni dan uvijek započinjem ranijim dolaskom na posao koje mi stvara dovoljno vremena za svakodnevnu jutarnju rutinu i laganu pripremu za posao.

2. Kada je priprema u pitanju, koliko ona obično traje za stranke koje najave svoj dolazak?

Priprema traje ovisno o problematici i zahtjevima sa kojima stranke dolaze na servisni prijem. U većini slučajeva je to pet minuta razgovora i dogovora oko radova na vozilu stranke.

3. Koji su vam najveći svakodnevni izazovi s kojima se susrećete?

Iskreno, izazovi su na svim frontovima - servisna radionica, limarija i lakirnica, jamstveni zahtjevi prema proizvođaču, a sve sa jednim ciljem - dogovorene poslove odraditi na obostrano zadovoljstvo sa maksimalnom kvalitetom usluge.

4. Kako rješavate hitne slučajeve kojih u ovim zimskim mjesecima ne manjka?

Hitni slučajevi na prijemu se rješavaju u dogovoru sa nadređenim i voditeljem servisa jer to često donosi optimalno i najbolje rješenje. Iako strankama ponekad slučajevi djeluju „goruće“, kvalitetnom dijagnostikom utvrdimo stvarno stanje i smirimo stranku sa konkretnim informacijama.

5. Imaju li stranke razumijevanja ukoliko ih naručite za servis za nekoliko dana?

U dobroj većini slučajeva stranke imaju razumijevanja, pojedine stranke negoduju iako shvaćaju da nije moguće ranije s obzirom na već popunjen raspored te pristanu na ponuđeni termin. Vjerujem da je to zbog dobrih ranijih iskustava sa našim servisnim prijemom i radionicom. Uostalom, osvrnete li se u današnje vrijeme na usluge bilo koje druge branše – malo je onih koji mogu odgovoriti zahtjevima odmah jer su potrebe tržišta sve veće.

6. Da li se stranke drže zakazanog termina?

Stranke se, u pravilu, drže dogovorenog termina. Oni koji iz nekog razloga budu spriječeni posjetiti radionicu u dogovoreni termin jave nam na vrijeme i rezerviraju si novi termin, a mi postojeći termin nastojimo ponuditi drugim strankama koje su izrazile želju za dolaskom „u bilo kojem terminu“.

7. Što svim strankama preporučate prilikom odlaska?

Strankama svaki put toplo preporučimo da nas kontaktiraju bude li bilo kakve potrebe za našom uslugom ili bilo kakve potrebe za dodatnim pojašnjenjima vezanima uz njihovo vozilo. Isto tako, naše dugogodišnje stranke znaju da se veselimo svakom njihovom dolasku – makar to bilo samo „u prolazu“. Ima onih koji svrate na kavicu pa usput pogledaju i novine u prodajnom sektoru.

8. Koliko dnevno imate poziva i emailova uz redovno zaprimanje stranaka?

Prosječna količina telefonskih poziva i emailova ovisi o danu i o mjesecu u godini, ali svakako dnevno imamo dovoljan broj upita da nama na prijemu bude dinamično i da stječemo nova iskustva.

9. I za kraj Petre, što biste preporučili onim strankama koje još nisu bile u vašem servisu?

Ljudi imaju pogrešnu percepciju o ovlaštenim servisima jer smatraju da su ovdje cijene izuzetno visoke. Primjerice, pojavom servisnih paketa odgovorili smo sivom tržištu na najbolji mogući način – konkuretnom cijenom i neprikosnovenom uslugom uz vrhunsku kvalitetnu originalnih dijelova, a dodate li tome i program vjernosti – svaki put iz našeg servisa odlazite sa određenom svotom novaca na kartici lojalnosti koje možete iskoristiti prilikom iduće posjete servisu. Iz tog razloga – svratite, popijte kavicu i dozvolite da vam dokažemo zašto nam se toliki broj stranaka vraća svake godine.

vrh stranice